Pocas cosas me gustan más que el marisco gallego.
En Barcelona hay un lugar en el que degustar el de mayor calidad, el restaurante Rías de Galicia, en el Poble Sec. Tuve el placer de disfrutar de unas almejas a la plancha, unas ostras gigantes y exquisitas y una ensalada de langostinos y bacalao. Las delicias del Cantábrico hicieron feliz a mi paladar. Además, es algo sano y muy ligero.
Los dueños del restaurante se han aliado con los hermanos Adrià en varios proyectos, como el cercano Tickets o el 41º. Perfectamente comprensible: comparten la misma filosofía de emplear siempre las mejores materias primas.
Niewiele jest smakołyków, które lubię bardziej niż owoce morza z Galicji.
W Barcelonie jest miejsce, gdzie można ich zasmakować - to restauracja Rías de Galicia, w dzielnicy Poble Sec. Tym razem mogłam skosztować: smażone bez tłuszczu małże, gigantyczne ostrygi i wyśmienitą sałatkę z homarców i dorsza. To rozkosz dla mojego podniebienia, a do tego wszystko zdrowe i lekkie.
Właściciele tego miejsca, wraz z braćmi Adrià, wylansowali wspólnie kilka projektów: restauracja Tickets, czy tez 41º. Całkowicie zrozumiałe: wyznają tę samą filozofię co do użycia pierwszej jakości produktów.
Como el marisco gallego no hay nada! Menudo homenaje...
ResponderEliminar